פגיעה בגן שעשועים

דף הבית >> שאלות ותשובות >> תאונת תלמידים >> פגיעה בגן שעשועים
תאונה בגינה ציבורית או במתקן שעשועים

ילדים רבים, ואף מבוגרים, נפגעים ונחבלים בעת שימוש במתקנים המותקנים בגינה ציבורית. הפגיעה יכולה להיגרם ממתקן שאינו תקין, ממתקן שבור, מארגז חול שאינו תקני, מהיעדר הוראות הזהרה מתאימות ליד המתקנים, לגבי התאמת גיל המשתמש.
את הפיצוי בגין פגיעה בגן שעשועים, ניתן לתבוע מהעירייה או הרשות המקומית שהמתקן נמצא בשטחה.
תאונות במתקני שעשועים יכולות להיגרם במתקן ציבורי העומד לרשות הכלל, כגון, תאונה שנגרמה כתוצאה ממתקן לא תקין בגן ציבורי. במקרה זה, עילת התביעה הינה כנגד הרשות המקומית, שכן על-פי פקודת העיריות, על הרשות מקומית:
 
 
"לספק, להתקין, להתוות, לתכנן, לשפר, לקיים, להסדיר גנים וגינות ומקומות מרגוע או נופש אחרים לשימוש הציבור, ולפקח עליהם, ולהשתתף בהוצאות קיומם של מקומות כאמור שהתקינם אדם לשימוש הציבור"
 
כשתאונה מתרחשת  בגן שעשועים ציבורי, יש לבחון היטב מהן הסיבות אשר גרמו לה, והאם מדובר ברשלנות של הרשות המקומית או העירייה, וכן מהו הנזק ממנו סובל התלמיד או הילד הנפגע. על הילד הנפגע והוריו, החבות להוכיח את רשלנות העירייה או המועצה המקומית שגרמה לתאונה, שכן תאונה שנגרמה בשל שימוש לא סביר במתקני גן השעשועים לא תקים חבות (כגון, שימוש בנדנדה בצורה חריגה, שימוש במתקן שאינו מותאם לגיל המשתמש).
 
תאונה שמתרחשת במתקן שעשועים הנמצא בבעלות פרטית, כגון, תאונה בלונה-פארק, תאונה בפארק מים, תאונה בג'ימבורי, תאונה על מתקן מתנפח, יכולה אף היא לגרור את חבות הבעלים של המקום, שכן כאן מדובר במקום סגור, שהמבלה בו, משלם כסף עבור השימוש במקום, ועל בעלי המקום, לדאוג שהמקום בטוח למבקרים בו, במיוחד שמדובר בילדים, ועליו להציב שמירה מתאימה, להגביל את מספר המבקרים על מנת שיתאים לכמות שהמקום יכול לקלוט, לדאוג לנקיון המקום, לדאוג שהמתקנים יהיו בטיחותיים, ועוד.
 
את מי תובעים?
תביעה בגין פגיעה בגן שעשועים ציבורי, יכולה להיות הן כנגד העירייה, והן כנגד היבואנים של המתקן.
תביעה בגין פגיעה במתקן שעשועים הנמצא בבעלות פרטית, מוגשת כנגד המקום ו/או כנגד הבעלים שלו באופן אישי. יש לבדוק את "זהות" המקום, האם הוא "חברה" או "עמותה" והאם הוא מהווה אישיות משפטית הכשרה להיתבע.
 
 
מה לעשות לאחר הפגיעה?
רצוי מאוד, לצלם את המפגע ממספר זוויות, וכן לצלם את כל הפארק. אם יש במקום שלט עם הוראות בטיחות רצוי לצלם אף אותו.
בנוסף, יש לדווח לעירייה או לבעלי מתקן השעשועים בהקדם על התאונה (אך לאחר צילום האזור) ואם נעשה תיקון במתקן, יש לצלמו לאחר התיקון.
 
פנו לייעוץ משפטי
תביעות נזיקין הטוענות לרשלנות של עירייה או רשות מקומית, הינן תביעות שיש להגישם בזהירות יתרה, ועליהן להיות מובלות על ידי עורך דין המומחה בדיני הנזיקין.
גרסאות שונות למקרה, כפי שנמסרו לעירייה או לרופא יכולים להביא לדחיית התביעה. כמו-כן, אם מדובר בארוע שנגרם לילד קטן, העירייה או הרשות המקומית תטען שעל ההורה האחריות להשגיח על הילד בפארק השעשועים. לכן, מומלץ לנפגע ולהוריו, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בסמוך למועד התאונה.
 
 

קישורים

  

להתייעצות ללא התחייבות

מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם
  
המידע באתר "תאונה" הינו מידע כללי ואינו מידע מחייב.  הזכויות המחייבות נקבעות ע"פ חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט.   השימוש במידע אינו בא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין וכל פעולה שנעשית על פי המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.    השימוש באתר זה אינו יוצר יחסי עורך דין לקוח בדרך כלשהי.
© כל הזכויות שמורות - משרד עורכי דין פינקלשטיין
הקמת אתרים  הקמת אתרים • גיל דור • Webfocus