פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים

דף הבית >> שאלות ותשובות >> תאונת תלמידים >> פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים
פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים (ביטוח תלמידים)
ילדים, בהיותם צעירים, שובבים וזהירים פחות ממבוגרים, נוטים פעמים רבות להיקלע לתאונות ולהיפצע. במדינת ישראל, נקבע בחוק הבריאות הממלכתי כי כל הילדים שהם תלמידים במוסדות חינוכיים מבוטחים בפוליסת ביטוח תאונות אישיות. פוליסה זו נועדה להעניק פיצוי לתלמידים שנפגעו בתאונות, אשר אינן מכוסות ביטוחית על ידי הסדר חוקי אחר במדינה.
מרבית ההורים כלל אינם מודעים לקיומה של פוליסה זו ולכן, לא מממשים את הזכות שלהם ושל ילדיהם לקבל פיצוי במקרה של תאונה. מסיבה זו, מומלץ מאד לקרוא את המדריך שלהלן. סכום הפיצוי שמתקבל בתביעות מסוג זה עשוי להיות סכום נכבד ולסייע משמעותית להורים שילדיהם נפגעו בתאונות.
מי מבוטח במסגרת הפוליסה?
הפוליסה חלה על כל תלמיד שזכאי לחינוך חינם. לכן, במסגרה מבוטחים תלמידי גני הילדים, הפעוטונים ומעונות היום המופעלים על ידי הרשויות המקומיות, כל התלמידים הרשומים ללימודים במוסדות החינוך ולומדים בהם בפועל, תלמידי סמינרים למורים ותלמידי ישיבות עד גיל 45.
מתי ואיפה חלה הפוליסה?
פוליסת ביטוח התלמידים חלה בכל מקום ובכל שעה, גם בחופשות מבית הספר, לרבות בחופש הגדול, ואף כאשר התלמיד נמצא בחו"ל. עם זאת, הפוליסה אינה מכסה מקרים שעליהם חל כבר הסדר ביטוחי אחר מתוקף חוק של המדינה, למשל תאונות דרכים, תאונות עבודה, נזק שנגרם כתוצאה ממלחמה או רשלנות רפואית.
איזה סוגים של נזקים מכסה הפוליסה?
  • נכות צמיתה. סכום הפיצוי מחושב כאחוז מתוך סכום קבוע (סכום הנקוב בפוליסה ומתעדכן מדי שנה, העומד כיום על 341,000 ₪), בהתאם לדרגת הנכות שנקבעת לתלמיד על ידי מומחה רפואי (או מומחים רפואיים, אם ישנן פגיעות במספר תחומים שונים).
  • נכות זמנית. בגינה ישולמו 85 ₪ ליום עבור כל יום, החל מהיום השישי שבו התלמיד היה מרותק למיטתו בשל התאונה, בתנאי שמדובר בתקופה העולה על 21 יום ועד לתקופה מקסימאלית כוללת של שישה חודשים. עבור יום אשפוז, תעריף הפיצוי היומי עומד על 128 ₪.
  • החזר הוצאות בגין אמצעי עזר רפואיים - למשך תקופה של עד שישה חודשים.
  • פיצוי כתוצאה ממוות - בסכום של 130,000 ש"ח.
  • פיצוי להורה שנפגע במסגרת השתתפות בפעילות בבית הספר שבו לומד התלמיד - בסכום של עד 340,000 ₪ עבור נכות מלאה של 100% (וחלקו היחסי של סכום זה בעבור דרגת נכות הפחותה מ-100%) או 127,000 ₪ במקרה של מוות.
  • תאונת שיניים. הפוליסה מכילה הסדר לקבלת טיפולי שיניים בחינם לתלמידים שנפגעו בשיניהם בתאונה.
האם זה משנה מי גרם לתאונה?
לא. הפוליסה לא קובעת שצריך להוכיח אשם או חוסר אשם של גוף מסוים או של התלמיד שנפגע. סכום הפיצוי מגיע לתלמיד (ולהוריו, במקרים המתאימים) כל עוד יוכיחו את עצם קיומה של התאונה ויציגו תיעוד רפואי מתאים. זהו מעין ביטוח חובה לתלמידים, בדומה לביטוח החובה לכלי הרכב שלנו.
עד מתי אפשר להגיש תביעה?
ככל תביעה כלפי פוליסת ביטוח, תביעה שכזאת מתיישנת לאחר 3 שנים מיום התאונה, או מיום גילוי הנזק, לפי העניין. אולם, לרוב מדובר בקטינים, שטרם הגיעו לגיל 18, והתביעה לגביהם תתיישן רק בחלוף שלוש שנים מיום הגיעם לגיל 18. כלומר, במסגרת פוליסת ביטוח תלמידים, עבור תלמיד קטין, ניתן לתבוע פיצוי על נזקים שנגרמו בתאונה כלשהי, עד להגיעו של התלמיד הנפגע לגיל 21.
האם כדאי להתייעץ עם עורך דין?
הכיסוי שפוליסת ביטוח התלמידים מעניקה הוא רחב מאד, כפי שהוסבר קודם לכן. אולם, פעמים רבות חברות הביטוח מערימות על התלמידים והוריהם קשיים בקבלת הפיצוי ואף מתחמקות משליחת העתק הפוליסה, על אף שהן מחויבות לכך בחוק. לכן, במקרה של תאונה ופציעה של תלמיד, מומלץ מאד שלא לסמוך על שום גורם, כגון הנהלת בית הספר או חברת הביטוח שביטחה את התלמיד, ולפנות בהקדם האפשרי הן לטיפול רפואי והן לעורך דין. עורך דין טוב, הבקיא בתחום תאונות התלמידים, ידע להנחות את התלמיד והוריו באשר לסוג המסמכים שיש להשיג כדי לתבוע פיצוי מחברת הביטוח, בהסתמך על פוליסת ביטוח התלמידים, ינהל עמה משא ומתן ויעשה כל שניתן על מנת לאפשר להורים ולתלמיד לקבל את מלוא הפיצוי המגיע להם, בשל התאונה.
 
 

קישורים

  

להתייעצות ללא התחייבות

מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם
  
המידע באתר "תאונה" הינו מידע כללי ואינו מידע מחייב.  הזכויות המחייבות נקבעות ע"פ חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט.   השימוש במידע אינו בא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין וכל פעולה שנעשית על פי המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.    השימוש באתר זה אינו יוצר יחסי עורך דין לקוח בדרך כלשהי.
© כל הזכויות שמורות - משרד עורכי דין פינקלשטיין
הקמת אתרים  הקמת אתרים • גיל דור • Webfocus