תאונת עבודה קטלנית

דף הבית >> שאלות ותשובות >> תאונת עבודה >> תאונת עבודה קטלנית
בשנת 2012 אירעו 60 תאונות עבודה קטלניות, בהן נהרגו 60 עובדים. נתון זה מהווה ירידה של6%  במניין ההרוגים בהשוואה למספר תאונות העבודה הקטלניות שאירעו בשנת 2011 ואשר עמד על 64 הרוגים. ענף הבנייה והבנייה ההנדסית ממשיך לגבות את מספר הקורבנות הרב ביותר, לעומת שאר ענפי המשק שכן 31 הרוגים בתאונות עבודה ב 2012 היו עובדים בענף הבנייה. בענף התעשייה נהרגו 19 עובדים, בענף השירותים והמסחר 9 עובדים ובענף החקלאות עובד אחד.
 
 
67% מכלל מהתאונות הקטלניות ב-2012 נגרמו משני גורמים: נפילה מגובה או מנפילת עצם/מכה מעצם נע. תאונות אופייניות הן נפילות מפיגומים, נפילות מגגות, מסולמות ומסככות, נפילות דרך פתחי תאורה בגגות, ונפילות לפירים פתוחים. תאונות אופייניות לנפילת עצם או מכה מעצם נע נגרמות בעיקר בשל מטען, חומר או חלק מכונה שפגע בעובד, או חבטה מעצם נע.
60% מבין ההורגים הינם עובדים ישראלים ו- 40% הינם עובדים זרים/שטחים.

הטיפול המשפטי בתאונות קטלניות שונה מטיפול באותה תאונה שגרמה אך לפציעתו של הנפגע, שכן התובעים במסגרת תאונה קטלנית הינם עיזבונו של הנפטר (יורשיו עפ"י דין) והתלויים בו (שהיו סמוכים על שולחנו של הנפטר).
עיזבונו של הנפגע שנפטר בעקבות התאונה, תובע את המזיק כשהוא למעשה "נכנס בנעליו של הנפטר " ואילו התלויים תובעים את המזיק בגין הפסדיהם בעקבות פטירתו של מיטיבם.




בתאונות עבודה קטלניות - ניתן לתבוע תביעה מלאה (של העיזבון ושל התלויים) הן את המוסד לביטוח לאומי והן את המעביד ו/או כל גורם אחר שגרם לתאונה. כנגד המוסד לביטוח לאומי אין צורך להוכיח אשם אלא שהתאונה ארעה תוך כדי ועקב עבודתו של הנפגע שנפטר.
 
בתביעה כנגד המעביד ו/או גורם אחר שגרם לתאונה, לצורך קבלת פיצוי, יש להוכיח את החבות, כלומר, את הרשלנות שגרמה לפטירתו של המנוח.
 
אלו מסמכים להביא לפגישה עם עורך הדין:
דו"ח פינוי אמבולנס מזירת הארוע.
תעודת פטירה.
צילום של זירת הארוע- אם קיים.
שמות, תעודות זהות, טלפונים וכתובות של העדים לתאונה.
חקירה של משרד העבודה.
תלושי שכר של הנפטר ושל בן /בת זוגתו.
קבלות עבור הוצאות מצבה לוייה וצרכי השבעה.
 
ממה מורכב הפיצוי בתביעה:

הוצאות לוויה קבורה מצבה ושבעה-  בתי המשפט נוהגים לפסוק סך של בין 10,000 ₪ ל- 20,000 ₪- יש לצרף קבלות.
 
הפסד שירותי אב/אם/ן בן זוג- הסכומים הנפסקים בפריט זה הינם לפי גיל הנפטר וגילם של התלויים בו, בתי המשפט נוהגים לפסוק סך של בין 100,000 ₪ ל- 200,000 ₪.

הפסדי תמיכה בתלויים- כל אדם אשר היה תלוי בנפטר לרבות האלמן או האלמנה והיתומים וכן הורים הסמוכים על שולחנו. הפיצוי בסכום זה תלוי בשכרו של הנפטר וכן בשכר של בן/בת זוגתו.
 
הפסד בגין "שנים אבודות" - בהתאם לשכרו של הנפטר - 30% מהשתכרותו.
 
כאב וסבל- סכום זה אינו מוגבל, ותלוי בסבלו של המנוח בעת הפטירה, בתי המשפט בשנים האחרונות פוסקים סכומים גבוהים ביותר (שיכולים להגיע אף למיליון ₪) בראש נזק זה.
 
אין כפל פיצוי- לכן מכל סכום שייפסק יש להפחית את קצבאות המוסד לבטוח לאומי, להן זכאים משפחת הנפטר.

פעמים, יכולה להיגרם פגיעה נוספת לבני משפחתו של הנפטר בעקבות הפטירה (כגון: פגיעה נפשית קשה לבת הזוג) לכן, יש לדווח על פגיעה זו לעורך הדין, עימו הנכם מתייעצים בקשר לתביעת הנפטר. 

קישורים

  

להתייעצות ללא התחייבות

מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם
  
המידע באתר "תאונה" הינו מידע כללי ואינו מידע מחייב.  הזכויות המחייבות נקבעות ע"פ חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט.   השימוש במידע אינו בא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין וכל פעולה שנעשית על פי המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.    השימוש באתר זה אינו יוצר יחסי עורך דין לקוח בדרך כלשהי.
© כל הזכויות שמורות - משרד עורכי דין פינקלשטיין
הקמת אתרים  הקמת אתרים • גיל דור • Webfocus