תאונת דרכים קטלנית

דף הבית >> שאלות ותשובות >> תאונת דרכים >> תאונת דרכים קטלנית
בשנת 2010 היו בישראל 3,538 אלף מורשים לנהוג שנהגו ב 2,566- אלף כלי רכב.

בשנה זו נגרמו 14,724 תאונות דרכים עם נפגעים שנחקרו על ידי משטרת ישראל. בתאונות אלה נהרגו  352איש 1,683 איש נפצעו קשה ו 26,049- איש נפצעו קל.
מספר התאונות הקטלניות בשנת 2010 עמד על 305 תאונות, עלייה של כ 7%- בהשוואה לשנת 2009. לאורך השנים נשמר היחס בין תאונות דרכים עם נפגעים בדרכים עירוניות לבין תאונות דרכים בדרכים לא-עירוניות: בשנת 2010 כ 73%- מכלל התאונות אירעו בדרכים עירוניות. 43% מהתאונות שאירעו בדרכים עירוניות היו בצמתים. בדרכים לא-עירוניות, 34% מהתאונות אירעו בצמתים. חומרת התאונה בדרכים לא-עירוניות גבוהה מזו שבדרכים עירוניות, בעיקר בשל מהירות גבוהה בדרכים אלה.כ 4%- מהתאונות שאירעו בדרכים לא-עירוניות היו קטלניות ועוד כ 11%- היו קשות, ואילו בדרכים עירוניות כ 1%- מהתאונות היו קטלניות וכ 9%- היו קשות.
 
הפיצוי הניתן לעזבון המנוח או לתלויים בו, בתאונת דרכים ניתן על פי חוק הפיצויים לנפגע תאונות דרכים, התשל"ה – 1975. בהתאם לחוק כל נפגע תאונת דרכים זכאי לפיצוי ללא קשר לשאלת האשם . התובעים צריכים להוכיח, שהארוע מהווה "תאונת דרכים" כהגדרתו בחוק, ואזי הם זכאיים לפיצוי.
יצויין כי בתאונות דרכים קטלניות זכאים התלויים ו/או העזבון לפיצוי מלא מהקרן לנפגעי תאונות דרכים (קרנית) גם במידה בו אין חבות לפיצוי מול החברה המבטחת, או שאין פוליסת ביטוח תקפה.
 
אלו מסמכים להביא לפגישה עם עורך הדין:
רשיון נהיגה.
פוליסת ביטוח של הרכב.
רשיון רכב.
תעודת זהות.
דו"ח שמאי רכב.
דו"ח פינוי אמבולנס מזירת הארוע.
תעודת פטירה.
תלושי שכר של הנפטר ושל בן /בת זוגתו.
קבלות עבור הוצאות מצבה לוייה וצרכי השבעה.
 
 
ממה מורכב הפיצוי בתביעה:

הוצאות לוויה קבורה מצבה ושבעה-  בתי המשפט נוהגים לפסוק סך של בין 10,000 ₪ ל- 20,000 ₪- יש לצרף קבלות.
 
הפסד שירותי אב/אם/ן בן זוג- הסכומים הנפסקים בפריט זה הינם לפי גיל הנפטר וגילם של התלויים בו, בתי המשפט נוהגים לפסוק סך של בין 100,000 ₪ ל- 200,000 ₪.

הפסדי תמיכה בתלויים- כל אדם אשר היה תלוי בנפטר לרבות האלמן או האלמנה והיתומים וכן הורים הסמוכים על שולחנו. הפיצוי בסכום זה תלוי בשכרו של הנפטר וכן בשכר של בן/בת זוגתו.
 
הפסד בגין "שנים אבודות" - בהתאם לשכרו של הנפטר - 30% מהשתכרותו.
 
כאב וסבל- סכום המהווה 25% מהפיצוי המקסמיאלי הקבוע בחוק עבור "כאב וסבל" בסך של 42,500 ₪.
 
אין כפל פיצוי- לכן מכל סכום שייפסק יש להפחית את קצבאות המוסד לבטוח לאומי, להן זכאים משפחת הנפטר.

פעמים, יכולה להיגרם פגיעה נוספת לבני משפחתו של הנפטר בעקבות הפטירה (כגון: פגיעה נפשית קשה לבת הזוג) לכן, יש לדווח על פגיעה זו לעורך הדין, עימו הנכם מתייעצים בקשר לתביעת הנפטר.
 
 
במשך 20 השנים האחרונות מחוללי התנועה התרחבו במהירות אך תשתית הכבישים גדלה מעט יחסית  הירידה במספר התאונות והנפגעים היא כ 40%- למרות ששיעור הגידול באוכלוסייה הוא כ 20%-הסיבות לשינויים במספר התאונות, במספר הנפגעים ובחומרת הפגיעה מגוונות ומושפעות מגורמים רבים, ישירים ועקיפים: מדיניות האכיפה של המשטרה ומדיניות פתיחת תיקי חקירה הנקוטה בה, מדיניות הענישה של בתי המשפט, שינויים בתשתית הכבישים ושינויים באיכות ובאבזור כלי הרכב. כמו כן, במהלך השנים חלים שינויים בגודל האוכלוסייה, בהתנהגות ובמודעות של הנהגים ושל הולכי הרגל, במהירות הפינוי של הנפגעים, בטכנולוגיה הרפואית ובאיכות הטיפול, במספר כלי הרכב ובמספר הנהגים. 
 

קישורים

  

להתייעצות ללא התחייבות

מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם
  
המידע באתר "תאונה" הינו מידע כללי ואינו מידע מחייב.  הזכויות המחייבות נקבעות ע"פ חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט.   השימוש במידע אינו בא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין וכל פעולה שנעשית על פי המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.    השימוש באתר זה אינו יוצר יחסי עורך דין לקוח בדרך כלשהי.
© כל הזכויות שמורות - משרד עורכי דין פינקלשטיין
הקמת אתרים  הקמת אתרים • גיל דור • Webfocus