חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 קבע שתאונת דרכים הינה: "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה". לפיכך, הנפגעים בתאונות דרכים עם טרקטורון זכאים לקבל פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לרבות פיצוי עם הנזק נגרם בעת הכניסה והיציאה מהטרקטורון.
בישראל מיועדים טרקטורונים לנסיעה בשטח לא סלול, ועל פי חוק נסיעתם בכביש אסורה (חציית כבישים בלבד, מותרת). הסיבה לכך נובעת מהעדר סרן דיפרנציאלי בטרקטורון המגדיל את הסיכוי להתהפכות בזמן פניה על דרך סלולה. הטרקטורון הפך לכלי תחבורה פופולרי בקרב הצעירים בהתיישבות החקלאית עקב העובדה שניתן להוציא רישיון נהיגה עבורו בגיל 16. לכן, הרוכבים בו הצעירים, שאינם בעלי נסיון בנהיגת שטח, יכולים להיפגע קשות בתאונה, ואף יכולה להיגרם תאונת דרכים קטלנית.
על פי חוקי התעבורה כל כלי רכב ממונע על פני הקרקע ומשמש לתחבורה יבשתית, חייב בנשיאת תעודת ביטוח חובה בתוקף. תעודה זו באה להבטיח כי במידה והרכב היה מעורב בתאונת דרכים, המעורבים בתאונה שנפגעו יזכו לכיסוי הטיפול הרפואי והשיקומי הנדרש. כאשר מדובר בטרקטורונים ורכבי שטח אחרים, המצב הוא לעתים סבוך מעט יותר. חברות הביטוח שהן חברות פרטיות, נוטות לעתים קרובות לסרב לבטח את הטרקטורון בביטוח חובה ומקיף, בתואנה שמדובר בכלי רכב מסוכן ובעל סיכון גבוה לגניבה.
הסיכוי לפגיעה גופנית של הרוכב בטרקטורון גדולה בהרבה מזה של מי שנוהג ברכב. הרוכב על טרקטורון נוסע ללא שלדת רכב חיצונית המגינה עליו מפני פגיעה. בנוסף, השימוש העיקרי הנעשה בטרקטורון כיום הוא לנהיגה בשטח רווי מכשולים וסכנות. לעתים קרובות השימוש בטרקטורון נעשה על ידי בני נוער או מטיילים הרוכבים בו ללא ניסיון רב, אינם מודעים ליכולותיו וגבולותיו של הכלי, ומתקשים להתמודד עם הכלי בתנאי שטח קשים ומשתנים.
על כן חברות ביטוח רבות מבטחות את הטרקטרונים תחת מגבלות של הגדרת נהג באופן שמי. למנוע מצב שבו כל אחד יוכל לעשות סיבוב על הטרקטורון ובמקרה של נזק לתבוע את חברת הביטוח, כאשר הביטוח מגדיר מי הוא הנהג המורשה לנהוג ברכב, הביטוח למעשה אינו מכסה מקרים בהם נהגים שאינו הנהג המורשה נוהגים בכלי הרכב. טרקטורונים רבים משמשים ככלי רכב לתיירות פנים, מושכרים לצורך טיולי טרקטורונים למשפחות ובני נוער. טרקטורון המכוסה בפוליסת ביטוח חובה בהגדרה שמית לבעל הטרקטורון למעשה אינו כולל כיסוי עבור נוסעי ונהגי הטרקטורון שאינם הבעלים המורשים.
לעתים קרובות, בעלי הטרקטורונים אינם מסוגלים לבטח את הטרקטורון בחברות הביטוח ה"רגילות" והם נאלצים לפנות לתאגיד "הפול". תאגיד ה"פול" מחוייב לבטח בביטוח חובה כל כלי רכב שהוא, וכל נהג שהוא.
כאשר יש תאונה ולא היה לטרקטורון ביטוח, ניתן לפנות ל"קרנית".
מה לעשות לאחר תאונת טרקטורון?
כאמור, תאונה בטרקטורון הינה ככל "תאונת דרכים" ויש לפעול על פי המדריך לנפגע בתאונת דרכים.
אם מדובר בטרקטורון שכור, יש לקבל ולרשום את הפרטים של פוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון, וכן מומלץ לצלם את הטרקטורון אם נגרם לו נזק או אם התהפך.
לאחר מכן, יש לפנות עם כל המסמכים והפרטים, לעורך דין מתמחה בתחום הנזיקין ותאונות דרכים, לרבות תאונת טרקטורון.